Zoeken

Noodkreet inwoners Marrakech

11 september 2023 - 11:00 - Marokko

©

Uit angst voor naschokken blijven inwoners en toeristen in Marrakech, een van de steden die hardst getroffen zijn door de aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter, buiten slapen. Ze roepen om hulp.

In Marrakech dragen huizen de littekens van de aardbeving die vrijdagavond plaatsvond. De schade is enorm. Uit vrees voor naschokken en nieuwe instortingen durven sommige inwoners en toeristen niet meer binnen te slapen. Ze brengen hun nachten buiten door. "Ik kan hier niet slapen. Ik vraag de autoriteiten om me te helpen en een expert te sturen om te beoordelen of ik weer naar mijn huis kan of niet. Als er een risico is, ga ik niet terug naar dat huis," vertelde Mouhamad Ayat Elhaj (51), aan Reuters. Hij slaapt op straat met zijn gezin in de buurt van de oude medina van de stad. Hij maakt zich zorgen over de scheuren in de muren van zijn huis.

Lees ook: Aardbeving: Marokko weigert buitenlandse hulp

Volgens nieuwe gegevens die zondag door het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn vrijgegeven, vielen er bij de ergste aardbeving die Marokko sinds 1960 heeft gekend, 2122 doden en 2421 gewonden. "Dit is een pijnlijke ervaring. Als het je broer of zus overkomt, is het echt pijnlijk," zei Noureddine Lahbabi, een 68-jarige gepensioneerde en vader van vier kinderen, die ook een tweede nacht buiten heeft doorgebracht. De Marokkaans-Amerikaanse man blijft echter optimistisch voor de toekomst. "Ik ben ervan overtuigd dat ons volk, ons Marokkaanse volk en onze Marokkaanse gemeenschap, zich kunnen verenigen en deze beproeving veilig en in vrede kunnen doorstaan," voegde hij toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team