Zoeken

Tanger: celstraf voor identiteitsdiefstal overheidsagent

23 januari 2022 - 16:20 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Tanger heeft een vrouw tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld zonder mogelijkheid op voorwaardelijke vrijlating omdat ze zich herhaaldelijk als kaïd had voorgedaan.

De vrouw is een sociale activiste die op het idee kwam zich deze positie toe te eigenen nadat ze in verschillende Marokkaanse steden video’s had gezien waarin vrouwelijke kaïds werden geëerd, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Valse advocaat gearresteerd in rechtbank van Berrechid

De veiligheidsdiensten arresteerden de verdachte in november vorig jaar nadat ze verscheidene handelaars had bedrogen. Na haar arrestatie werd ze voorgeleid aan de Procureur de Konings, die haar vervolgde wegens fraude en het zich toe-eigenen van een wettelijke functie, en in voorlopige hechtenis plaatste.

Met behulp van bewakingscamera’s was er genoeg bewijsmateriaal, zodat de rechtbank van eerste aanleg van Tanger haar veroordeelde tot zes maanden gevangenisstraf.

Lees ook: Fransman opgelicht door valse leden Marokkaanse koninklijke familie

Deze vrouw handelde niet alleen maar met een handlanger, die nog niet gevonden werd. Ook is men nog op zoek naar de kleermaker die het uniform van de beschuldigde maakte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team