Zoeken

Casablanca: parlementslid tot drie jaar celstraf veroordeeld

19 december 2021 - 12:40 - Marokko

©

Het Hof van Beroep van Casablanca heeft Abdessamed Khannani, parlementslid voor de Progressieve en Socialistische Partij (PPS) en voorzitter van de gemeente Boujniba, veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens verkwisting van overheidsgelden en verduistering.

Abdessamed Khannani wordt beschuldigd van het onrechtmatig vrijstellen van burgers voor het betalen van belastingen op onbebouwde grond en van het zich toe-eigenen van gemeentegrond bestemd voor de bouw van een sportcomplex in Boujniba, om er woonwijken van te maken, meldt Al Akhbar. De rechtbank heeft ook tekortkomingen vastgesteld in het dossier van de sanering van het gemeentelijk slachthuis.

Lees ook: Voormalige burgemeester Nador veroordeeld tot 4 jaar cel

De voorzitter van de gemeente Boujniba (Khouribga) is door de gerechtelijke politie BNPJ ondervraagd over de vermoedelijke onregelmatigheden. De Marokkaanse Vereniging voor de Bescherming van Publieke Middelen heeft een rechtszaak aangespannen en bij de rechtbank de inbeslagname gevraagd van alle eigendommen en roerende goederen van de verdachten, op basis van een circulaire van de voorzitter van het Openbaar Ministerie van 13 december 2019, waarin de Procureurs bij de rechtbanken van eerste aanleg worden opgeroepen om deze wet strikt en consequent toe te passen.

Lees ook: Marrakech: adjunct-burgemeester cel in

Het proces werd behandeld door de Kamer voor Financiële Misdrijven van het Hof van Beroep in Casablanca. Abdessamed Khannani was negen keer afwezig. Het vonnis werd maandag bekendgemaakt: de verkozen PPS-functionaris werd bij verstek veroordeeld tot drie jaar celstraf en een boete van 40.000 dirham.

Bladna.nl