Zoeken

Man vermoordt vader om ruzie over kip in Marokko

2 december 2023 - 13:00 - Marokko

©

In de landelijke gemeente Bni Garfett, in de provincie Larache, vond afgelopen zondag een familiedrama plaats. Een 31-jarige man wordt ervan beschuldigd zijn vader te hebben vermoord. Hij werd dezelfde dag rond 23.00 uur in Ksar El Kebir gearresteerd.

De vader, woonachtig in douar Tamaslal in Bni Garfett, ontdekte de verdwijning van een van zijn kippen. Later kwam aan het licht dat deze door zijn zoon, die bekendstaat als drugsgebruiker, was gestolen. In een verhitte discussie, waarbij de vader zijn zoon berispte en uitschold, verloor de zoon de controle over zichzelf. Hij sloeg zijn vader met een steen op het hoofd en vluchtte vervolgens weg. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

Lees ook: Marokko: man vermoordt vader over pakje sigaretten

De Koninklijke Gendarmerie reageerde snel en arriveerde op de plaats van delict om een onderzoek in te stellen. Al snel bleek dat de verdachte naar Ksar El Kebir was gevlucht en zich in de wijk Essalam verborgen hield. De gendarmes uit Bni Garfett werkten samen met hun collega’s in Ksar El Kebir om de man te arresteren. Hij werd na zijn aanhouding meegenomen voor ondervraging.

Bladna.nl