Zoeken

Massagehuizen in Marokko: broeinest van prostitutie

17 februari 2024 - 21:00 - Marokko

©

De rechtbank van beroep in Ouarzazate heeft een oordeel geveld in een zaak die de schimmige kant van massagehuizen in Marokko aan het licht brengt. De uitbaatster van een massagesalon werd veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 dirham voor pooierij.

De vrouw werd schuldig bevonden aan het bezit, beheer en uitbaten van een lokaal die gebruikt werd voor prostitutie, het onder druk zetten van personen tot prostitutie, en het benaderen van een minderjarige voor seksuele diensten.

Lees ook: Actie tegen dubieuze massagesalons in Marokko

Vijf andere personen waren ook betrokken bij de zaak. Twee van hen werden vrijgesproken, terwijl de andere drie veroordeeld werden tot celstraffen van 6 maanden tot 10 jaar.

De zaak kwam aan het rollen na klachten van omwonenden die verdachte activiteiten bij het massagehuis signaleerden. Onderzoek toonde aan dat klanten, waaronder getrouwde mannen, het salon bezochten om prostituees te ontmoeten.

Lees ook: Massagesalons in Casablanca gebruikt als bordelen

In een parallelle zaak werden vijf andere personen veroordeeld voor het runnen van een bordeel, diefstal met geweld, bedreiging met een wapen en het maken van pornografische video’s zonder toestemming. Vier van hen kregen 10 jaar cel, de andere 8 maanden en een boete.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team