Zoeken

Marokko: ziekenhuismedewerkers betrokken diefstal medische apparatuur

26 november 2023 - 21:00 - Marokko

©

De regionale politiebrigade van Fez heeft donderdag elf personen gearresteerd, waaronder een directeur en medewerkers van een openbaar ziekenhuis, evenals drie beheerders van privéziekenhuizen in Taza.

Deze arrestaties volgden op nauwkeurige informatie verstrekt door de inlichtingendienst DGST. De verdachten zijn betrokken bij een zaak die diefstal, misbruik van vertrouwen, verduistering van overheidsfondsen en corruptie omvat.

Lees ook: Kleine Salma overleden na medische fout in M’diq

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat de verdachten administratieve documenten vervalsten om openbaar medisch materiaal te verkopen of te doneren onder het voorwendsel dat het beschadigd was, terwijl het in werkelijkheid nog functioneel was. Bovendien worden zij ervan verdacht zichzelf te hebben verrijkt ten koste van de aanbesteders voor deze apparatuur, die vervolgens werd verkocht of gedoneerd aan privéklinieken.

Lees ook: Marokko: grote fraude bij toelating tot medische faculteiten

Huiszoekingen bij de verdachten en de betrokken privéklinieken leidden tot de vondst en inbeslagname van een aanzienlijke hoeveelheid medische apparatuur, uitrusting en andere goederen. Onder de teruggewonnen voorwerpen bevonden zich ziekenhuisbedden, schermen, airconditioners, printers en computers. De verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van verder justitieel onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team