Zoeken

Marokko: politie voorkomt bloedbad

20 oktober 2023 - 23:30 - Marokko

©

Op basis van nauwkeurige informatie verstrekt door de inlichtingendienst DGST, hebben agenten van het Centraal Bureau voor Gerechtelijk Onderzoek (BCIJ) donderdag vier individuen gearresteerd die trouw hadden gezworen aan Daesh. Ze waren van plan om in verschillende Marokkaanse steden terroristische aanslagen te plegen.

De arrestatie van de vier verdachten vond plaats in Tanger, Tetouan, Inezgane en Aït Melloul. Tijdens doorzoekingen in hun woningen hebben BCIJ-agenten messen, elektronische apparatuur, Daesh-propaganda en documenten die aanwezen dat ze zich bij de kampen van de terroristische organisatie in Sahellanden aan wilden sluiten, in beslag genomen. Het onderzoek dat werd geopend na hun arrestatie onthult dat de verdachten, in de leeftijd van 25 tot 32 jaar, van plan waren terroristische operaties uit te voeren, meldt Assabah. Ze hadden het gemunt op in Marokko gevestigde buitenlanders, toeristen, strategische infrastructuur en veiligheidsinstellingen.

Lees ook: Aïcha El Wafi: een chaotisch leven en een terrorist als zoon

Het voorlopige onderzoek onthult ook dat de vier pro-Daesh individuen plannen hadden gemaakt om na de aanslagen in het koninkrijk te vluchten. Om dit te doen trainden ze onder meer in hardlopen op lange afstanden en in overleven onder moeilijke omstandigheden. Een van de vermeende terroristen verbleef enige tijd in bergachtige gebieden om een intensieve training te volgen.

Bladna.nl