Zoeken

Marokko: zakenlieden met de dood bedreigd, onderzoek gestart

15 november 2023 - 23:00 - Marokko

©

In de regio’s Oued Eddahab en Sakia El Hamra zijn meerdere zakenlieden naar verluidt bedreigd met de dood. De Gerechtelijke politie (BNPJ) heeft een onderzoek ingesteld om de zaak te verhelderen.

Volgens bronnen van Assabah, hebben meerdere zakenlieden doodsbedreigingen en dreigingen met brandstichting aan hun bedrijven in Dakhla, Boujdour en Laayoune ontvangen. Sommigen van hen hebben een klacht ingediend en hebben bevestigd aan de BNPJ in Casablanca dat ze zijn aangevallen en geïntimideerd door individuen met het verzoek de regio te verlaten. Op basis van audiobestanden die door één van de klagers aan de onderzoekers zijn geleverd, blijkt dat de daders een plan hebben beraamd om investeerders te vergiftigen om zo terreur in de regio te zaaien.

Lees ook: Marokkaanse journaliste bedreigd vanwege pro-Palestijnse standpunt

De procureur-generaal bij het hof van beroep in Casablanca heeft opdracht gegeven tot een onderzoek een eist dat er binnen acht dagen opheldering wordt gebracht in deze zaak. Een zakenman met meerdere bedrijven in Casablanca, Agadir en Dakhla verklaarde in zijn klacht herhaaldelijke doodsbedreigingen te hebben ontvangen, die hij aanvankelijk had genegeerd. Hij besloot een klacht in te dienen nadat ook zijn zoon bedreigingen via WhatsApp-audioberichten begon te ontvangen.

Lees ook: Drama Saïdia: advocaat families slachtoffers bedreigd

In deze audio-opnames is te horen hoe de vermeende opdrachtgever 400.000 dirham aanbiedt om de misdaad te plegen. De vermeende huurmoordenaar vroeg een extra 150.000 dirham om de "kosten voor de fysieke liquidatie" te dekken. Deze bedreigingen hebben de zakenman ertoe gedwongen onopgemerkt de regio te verlaten. De klager verzekert dat deze individuen, afkomstig uit de zuidelijke provincies, bekend zijn bij de gerechtelijke en politiediensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team