Zoeken

Ontmaskerd in Casablanca: valse spion en journalist

27 november 2023 - 16:08 - Marokko

©

In Casablanca hebben de politiediensten een man gearresteerd die zich zowel voordeed als inlichtingenagent als journalist-fotograaf. De arrestatie van de vermeende oplichter vond plaats op vrijdag na meerdere klachten over een reeks oplichtingen.

De verdachte beweerde een agent van de inlichtingendiensten te zijn en zou meerdere mensen hebben opgelicht. In de meest recente klacht tegen hem vroeg hij 40.000 dirham van een slachtoffer, waarbij hij beloofde in te grijpen in een juridisch geschil, meldt Assabah. De verdachte stelde persoonlijke en professionele relaties te hebben met invloedrijke personen bij het ministerie van Justitie, inclusief een hoge ambtenaar bij het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Fransman opgelicht door valse leden Marokkaanse koninklijke familie

Het slachtoffer, dat de man in een café in Casablanca ontmoette, werd overgehaald om hem te betalen zodat hij in zijn zaak zou interfereren. De aanhoudende eisen van de valse inlichtingenagent wekten echter de argwaan van het slachtoffer, die een van hun gesprekken opnam. Deze opname bleek nuttig voor de onderzoekers.

Lees ook: Laayoune: valse burgemeester, echte oplichter

De bedrieger deed zich ook voor als journalist-fotograaf en presenteerde zich ook zo bij politiecontroles, waardoor hij onopgemerkt tussen verschillende steden kon reizen. Na zijn arrestatie is hij in voorlopige hechtenis geplaatst en wordt hij momenteel ondervraagd over mogelijke medeplichtigen.

Bladna.nl