Zoeken

Marokkaanse journaliste bedreigd vanwege pro-Palestijnse standpunt

12 november 2023 - 09:00 - Wereld

©

Feiza Ben Mohamed, een Frans-Marokkaanse journaliste, stelt herhaaldelijk te zijn bedreigd vanwege haar pro-Palestijnse standpunten, terwijl Israël zijn offensief tegen Hamas voortzet.

"Ik heb meer dan vijftig oproepen ontvangen met de opdracht om te stoppen met praten over Israël, bedreigingen met verkrachting, beledigingen en beloftes van uitroeiing," schrijft Feiza Ben Mohamed, die werkt voor het Turkse agentschap Anadolu. Ze publiceerde een reeks audiofragmenten van de berichten die ze op haar telefoonnummer ontving. "Anderen willen me begraven in een tunnel van Hamas of beloven me de ergste straffen op het geluid van Hebreeuwse liedjes," voegt de journaliste toe.

Lees ook: Influencer Warda A. in hechtenis na "grap" over Israëlische baby in oven

Feiza Ben Mohamed is niet de eerste Arabische journalist die doodsbedreigingen ontvangt sinds de verrasingsaanval van Hamas op Israël en de Israëlische reactie. Tijdens een live reportage werd een journalist van Al Arabi onderbroken door een Israëlische politieofficier die zei dat hij "problemen zou krijgen" als hij niet verklaarde dat alle leden van Hamas "neergeschoten zouden moeten worden". "We gaan Gaza tot stof reduceren," zei de officier voor de camera.

Een journalist van RT werd ook het slachtoffer van een gelijkaardig incident. "Ik werk al 14 jaar in de journalistiek en 10 jaar voor RT, in zeer moeilijke situaties, waaronder aan de frontlinie van het ’nulpunt’. Maar dit is de eerste keer dat ik voel dat de persvrijheid op het spel staat. Er is hier geen persvrijheid," verklaarde hij.

Lees ook: Abdelilah Benkirane neemt het op voor Hamas

Op woensdag maakte Hamas bekend dat 10.569 mensen, waaronder 4324 kinderen en 2823 vrouwen, zijn omgekomen bij de Israëlische bombardementen op de Gazastrook sinds het begin van de oorlog op 7 oktober. Israël van zijn kant heeft meer dan 2500 doden geregistreerd, voornamelijk burgers. Het aantal ontheemden in Gaza is opgelopen tot 1,6 miljoen van de 2,4 miljoen inwoners.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team