Zoeken

Jorge Vilda, coach van het Marokkaans elftal, voor de rechter

28 oktober 2023 - 20:00 - Sport

©

De voormalige coach van het Spaanse vrouwenelftal, Jorge Vilda, verscheen op 10 oktober voor de Audiencia Nacional in het kader van het onderzoek naar de ongewenste kus van Luis Rubiales aan Jennifer Hermoso na de door Spanje gewonnen finale van het WK-vrouwen. Dit is in essentie wat hij naar verluidt in de rechtbank heeft verklaard.

"Niemand kan denken dat een coach, in het openbaar, in een vliegtuig, druk kan uitoefenen, iemand kan dwingen of iets op een vijandige of bedreigende manier kan zeggen tegen iemand die hij al lang kent en die de broer is van een zeer gewaardeerde speelster," zou Vilda voor de rechter van de Audiencia Nacional hebben verklaard, meldt El Periódico. Vilda wordt ervan beschuldigd Jenni Hermoso onder druk te hebben gezet. Hij verzekerde dat hij "niet in staat zou zijn om druk uit te oefenen of iemand te dwingen", en vroeg de rechtbank om "één van de voetballers" te ondervragen die hij in de afgelopen 17 jaar heeft gecoacht.

Lees ook: Dit is het salaris van Jorge Vilda in Marokko

Vilda, die sinds kort het Marokkaanse vrouwenelftal coacht, erkende dat hij tijdens de vlucht vanuit Australië tweemaal had geprobeerd te praten met Rafael, de broer van Jenni Hermoso, en dat zijn bedoeling was om "de druk te verminderen" die de "sportprestaties" van de speelster zou kunnen beïnvloeden. "Denkt u dat proberen om twee keer in 24 uur met iemand te praten opdringerig is?" vroeg Vilda, waarbij hij ontkende dat hij de broer van Jenni Hermoso had bedreigd. "Het enige wat ik als coach zou kunnen doen, is haar niet oproepen...", legde hij uit.

Lees ook: Lluis Cortés legt uit waarom hij het bod van Marokko weigerde

De coach verzekerde dat hij tijdens de medailleceremonie "nergens van op de hoogte was" en dat hij na de ongewenste kus moest vertrekken omdat zijn dochter last had van rug- en buikpijn en per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team