Zoeken

Dit is het salaris van Jorge Vilda in Marokko

16 oktober 2023 - 20:00 - Sport

©

Jorge Vilda is de nieuwe coach van het Marokkaanse vrouwenelftal. De Spanjaard heeft voor vier jaar getekend met de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) en werd zondag aan het publiek voorgesteld. Maar hoeveel zal de voormalige coach van het Spaanse nationale vrouwenteam verdienen?

De Marokkaanse voetbalbond bevestigde de aanwerving van Vilda na het vertrek van Reynald Pedros. In een verklaring prees de bond de bijdrage van Pedros, die een historische kwalificatie voor de achtste finales van het wereldkampioenschap vrouwen behaalde.

Lees ook: Marokko-Zambia: koude douche voor Marokkaanse vrouwenelftal

Vilda, wiens contract loopt tot 2027, zal naar verluidt een jaarlijks salaris ontvangen dat de 200.000 euro benadert, een aanzienlijke verhoging ten opzichte van zijn vorige salaris bij de Spaanse federatie, die geschat werd op 170.000 euro. Deze cijfers werden gedeeld door het Spaanse blad La Razón en werden niet officieel bevestigd. Het blad meldt ook dat Vilda prestatiegerelateerde bonussen zou kunnen ontvangen.

Lees ook: Atlas Leeuwinnen als heldinnen ontvangen in Marokko (video)

Ondanks de aantrekkelijke voorwaarden blijft het aangeboden bedrag bescheiden in vergelijking met wat Vilda had kunnen opstrijken als hij aan het hoofd van het Spaanse team was gebleven. Na de overwinning van Spanje op het WK vrouwenvoetbal zou de Spaanse bond hebben beloofd zijn salaris te verdriedubbelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team