Zoeken

Het droomleven van Jorge Vilda in Marokko

12 november 2023 - 11:00 - Sport

©

De nieuwe coach van het Marokkaanse vrouwenelftal, Jorge Vilda, staat voor drie belangrijke uitdagingen: het kwalificeren van de Leeuwinnen van de Atlas voor de Olympische Spelen, de komende wereldbeker en de Afrika Cup. Marokko heeft alle middelen ter beschikking gesteld om deze doelen te bereiken.

Na het winnen van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal met Spanje, leidt Vilda nu het Marokkaanse vrouwenteam, dat hij hoopt te laten groeien. De eerste uitdagingen van de Madrileense coach is de Leeuwinnen van de Atlas kwalificeren voor de Olympische Spelen en de komende Afrikaanse en wereldbekers. Als hij deze doelen bereikt, kan hij een salaris van 400.000 euro verwachten, aanzienlijk meer dan wat hij in Spanje verdiende, met name 170.000 euro.

Lees ook: Jorge Vilda, coach van het Marokkaans elftal, voor de rechter

Ondanks een lopend onderzoek in de Rubiales-zaak in Spanje, voelt Vilda zich meer op zijn gemak in Marokko, waar het onderwerp geen aandacht of discussie oproept. "Hij weet heel goed dat de dingen hier anders zijn. Het is een moslimland...", verklaarden verschillende Marokkaanse journalisten tegen Relevo. Naast de afwezigheid van mediadruk in Marokko, leeft Vilda ook comfortabel. De Spaanse coach verblijft in het Mohammed VI Football Complex in Rabat, waar hij de senioren zal trainen en de jeugdteams coördineren.

Lees ook: Dit is het salaris van Jorge Vilda in Marokko

Het Mohammed VI-complex is een van de modernste op het continent. Het beschikt over vier natuurgras voetbalvelden, drie synthetische velden, een hybride veld, een overdekt veld, tennisbanen, een olympisch buitenzwembad, sportscholen en een eersteklas medisch centrum. De Marokkaanse voetbalbond heeft ook een auto en een lijfwacht ter beschikking gesteld voor Jorge Vilda.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team