Zoeken

Abdessamad Mohammed beste scorer in geschiedenis Franse zaalvoetbalteam

19 april 2023 - 14:00 - Sport

©

De Frans-Marokkaanse zaalvoetbalspeler Abdessamad Mohammed brak met zijn 61ᵉ doelpunt het record van het Frans elftal, dat op naam stond van Alexandre Teixeira die 60 doelpunten scoorde in 85 wedstrijden. Abdessamad Mohammed scoorde tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië in Rabat op donderdag 13 april.

Sinds afgelopen donderdag is de spil van Les Bleus en Etoile Lavalloise, Abdessamad Mohammed, de topscorer in de geschiedenis van het Franse Futsal team. Hij scoorde het tweede doelpunt voor zijn team in de 22ᵉ minuut van een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië. Met 61 doelpunten in 85 wedstrijden verslaat hij het record dat eerder op naam stond van Alexandre Teixeira (60 doelpunten), maakt de Franse voetbalbond (FFF) bekend. De 32-jarige speler vertelt dat het "een speciaal moment" was.

Lees ook: Moslimjongeren in Nederland dol op zaalvoetbal na iftar

"Ik wist dat het zou gaan gebeuren, omdat ik het geluk heb regelmatig te scoren en het record was niet meer ver weg. Dit record helpt om even stil te staan bij hoe ver we zijn gekomen. Ik zit nu in mijn beste jaren, dus ik hoop dit aantal zo hoog mogelijk te krijgen, zodat de volgende generaties het moeilijk krijgen om dit record te breken," zegt Abdessamad. Hij is ook "erg blij" en "erg trots" dat hij het record van Alexandre Teixeira in zijn thuisland heeft gebroken.

"Ik denk ook aan Alexandre Teixeira, die het heel moeilijk heeft gemaakt om hem in te halen. De eerste die me een bericht stuurde na het doelpunt tegen Kroatië was mijn vader, die zei: ’gefeliciteerd voor dit record zoon’. Mijn vader bevindt zich niet ver hier vandaan, zo’n 50 kilometer van Rabat. Mijn hele familie is trots. Marokko is mijn land van herkomst, dus het raakt me des te meer dat ik dit record hier heb verslagen", voegt de Franse-Marokkaan toe.

Lees ook: Marokkaanse futsalelftal in wereld top 10

Bondscoach Raphaël Reynaud prijst een "indrukwekkend, schitterend" record en erkent ook de verdienste van Abdessamad. "Het is een eerlijk rendement voor de immensiteit van zijn talent. Het is te danken aan zijn uitzonderlijke scorende kwaliteiten. "Abdé’ staat nog maar aan het begin. Deze score is zeer klein in vergelijking met het resultaat dat hij aan het einde van zijn carrière zal bereiken. Abdessamad is iemand die de dingen anders doet, die de dingen anders ziet dan anderen. Hij is altijd tegendraads. Hij is altijd op zoek naar wat anderen niet doen, zonder dat te beseffen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team