Zoeken

Marokkaans zorg- en bouwpersoneel naar Israël

25 juni 2022 - 15:00 - Marokko

©

Israël en Marokko zijn overeengekomen om "binnen een maand" Marokkaanse bouwvakkers en verpleegkundigen naar Israël te sturen.

Het besluit werd genomen tijdens het officiële bezoek aan Rabat van de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked. Tijdens het bezoek wisselde zij van gedachten met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita. "Het doel is om binnen een maand te beginnen met het overplaatsen van Marokkaanse arbeiders uit de zorg- en bouwsector naar Israël," zegt de Israëlische minister.

Lees ook: Handelsverkeer tussen Marokko en Israël in volle expansie

Tijdens de ontmoeting die op vrijdag plaatsvond, heeft Ayelet Shaked "voor de eerste keer de steun van Israël uitgesproken voor de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara," schrijft The Nation. De krant merkt ook op dat het bezoek van de Israëlische minister plaatsvindt terwijl de militaire oefening African Lion 2022 volop bezig is. Die operatie wordt gezamenlijk georganiseerd door de Verenigde Staten en Marokko en er nemen zo’n 15 landen voor het eerst aan deel, waaronder ook Israël.

Lees ook: Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked in Marokko

Israël en Marokko normaliseerden hun diplomatieke betrekkingen in december 2020 als onderdeel van de Abraham Akkoorden, een toenaderingsproces tussen Israël en verschillende Arabische landen, onder leiding van de Verenigde Staten. In ruil voor de normalisering erkenden de Verenigde Staten de soevereiniteit van Marokko over de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team