Zoeken

Inspecteur-generaal Marokkaans leger in Israël verwacht

13 september 2022 - 07:00 - Marokko

©

De inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces en bevelhebber van de zuidelijke zone, generaal Belkhir El Farouk, zal binnenkort op uitnodiging van de Israëlische Strijdkrachten een werkbezoek aan Israël brengen.

Naar verwachting zal generaal Belkhir El Farouk deze week Israël bezoeken om deel te nemen aan een internationale conferentie over militaire innovatie en vernieuwing, op het hoofdkwartier van de Tsahal in Tel Aviv. Naast Marokko nemen ook de NAVO, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, India, Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland en andere landen aan deze eerste conferentie deel. Vijfentwintig militaire delegaties, negen legercommandanten en nog eens 200 hoge militaire officieren zijn aanwezig op de conferentie.

Lees ook: Israël gaat Marokkaanse militaire bases gebruiken

Deze militaire conferentie op topniveau beoogt "de samenwerking op het gebied van strategie en defensie te verdiepen, kennisuitwisseling en internationale samenwerking bij de ontwikkeling van militaire mogelijkheden te bevorderen", aldus de Tsahal in een verklaring. Er wordt aan toegevoegd dat dit een nieuwe stap is in de richting van nauwere samenwerking tussen het Israëlisch defensieleger en andere landen in de wereld en dat dit de regionale veiligheid en stabiliteit bevordert.

Lees ook: Eerste deelname van Israël aan militaire oefening in Marokko

Aan het eind van de conferentie zal een nieuw militair model worden gepresenteerd dat "de nieuwste mogelijkheden in gevechtsmethoden weerspiegelt", liet Ella Waweya, plaatsvervangend woordvoerder van het Israëlische leger, aan de Arabische media weten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team