Zoeken

Eerste deelname van Israël aan militaire oefening in Marokko

5 juli 2022 - 19:40 - Marokko

©

Bij de twintig militaire waarnemers uit de partnerlanden die deelnemen aan de Marokkaans-Amerikaanse militaire oefening African Lion 2022, bevonden zich ook Israëliërs. Dat is een primeur voor Marokko.

Drie Israëlische militaire waarnemers hebben deze week deelgenomen aan oefeningen in Marokko, aldus het Israëlische ministerie van Defensie. Het land beschouwt de deelname als een teken van de goede betrekkingen tussen het koninkrijk en Israël, meldt Reuters. Het is de eerste keer dat Israëlische militaire waarnemers deelnemen aan een oefening in Marokko.

Lees ook: Royal Armed Forces nemen deel aan decontaminatie-oefening

"De deelname van Israël aan ’African Lion 2022’ volgt op de deelname van een Marokkaanse antiterrorisme-eenheid aan een multinationale oefening in Israël vorige week," meldt het ministerie verder. Bij de oefening van deze week waren ook Amerikaanse strijdkrachten betrokken.

Lees ook: African Lion 2022: Marokkaanse piloten trainen met Apache-helikopters

Tijdens een werkbezoek aan Marokko eind november van vorig jaar, ondertekenden de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz en zijn Marokkaanse ambtgenoot Abdellatif Loudiyi, verschillende overeenkomsten die de militaire samenwerking tussen de twee landen moeten versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team