Zoeken

Marokko voert investeringen in hernieuwbare energie op

21 oktober 2020 - 19:00 - Economie

©

In de afgelopen 10 jaar heeft Marokko 5,65 miljard dollar geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen. Het plan is nu om in de komende tien jaar een vergelijkbaar bedrag hierin te investeren.

De Marokkaanse minister van Energie Aziz Rabbah zegt dat het koninkrijk de afgelopen tien jaar meer dan 5,65 miljard dollar heeft geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Door deze investering is het mogelijk om in de toenemende energiebehoeften van Marokko te voorzien en behoort regelmatige stroomuitval tot het verleden. Gezien de positieve resultaten is het koninkrijk van plan om de komende jaren hetzelfde bedrag te investeren in hernieuwbare energiebronnen.

Het kabinet en de Water- en Elektriciteitsraad hebben fors geïnvesteerd om energie te leveren aan industriële verbruikers en huishoudens, aldus de minister. De resultaten die met deze investering zijn bereikt, zullen in 2050 aan 96% van de vraag kunnen voldoen. Deze statistiek is afkomstig van de Economische, Sociale en Milieuraad van Marokko.

Koning Mohammed VI heeft onlangs aangegeven dat de ambitie van het land om tegen 2030 52% van de energie met hernieuwbare energiebronnen op te wekken, naar boven moet worden bijgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team