Zoeken

Marokko en Spanje intensiveren samenwerking in de energiesector

23 november 2020 - 11:00 - Economie

©

Marokko en Spanje willen hun samenwerking op het gebied van energie, gas en waterstof verder gaan uitbouwen. Tijdens een videoconferentie hebben de minister van Energie van Marokko, Aziz Rebbah, en zijn Spaanse ambtsgenoot van gedachten gewisseld over strategieën om dit mogelijk te maken.

De ministers hebben onder andere gesproken over aardgas, de elektriciteitsverbinding tussen Marokko en Spanje, de samenwerking op het gebied van waterstofproductie en een gezamenlijke routekaart voor de handel in hernieuwbare energie.

Aziz Rebbah en zijn tegenhanger hebben beiden de wens uitgesproken om de besprekingen en onderzoeken met betrekking tot de aardgaskoppeling voort te zetten.

Ook willen beiden landen de aanleg van een derde elektriciteitsverbinding in gang zetten. Op dit moment zijn er twee van deze verbindingen aangelegd. De ministers riepen tevens op tot de intensivering van de activiteiten van de werkgroep bestaande uit het Landelijk Bureau voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEP) en het Spaanse bedrijf Red Electrica. Op het gebied van waterstofproductie willen Marokko en Spanje de mogelijkheden voor een betere samenwerking gaan verkennen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team