Zoeken

Marokko tekent nieuwe overeenkomsten voor coronavaccins

22 november 2020 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse premier Saâdeddine El Othmani heeft dinsdag laten weten dat Marokko bestellingen heeft geplaatst voor twee coronavirus-vaccins die zich in fase 3 van klinische proeven bevinden.

De premier legde de verklaring af in een interview met persbureau Reuters. De eerste bestelling is gedaan bij de Chinese farmaceut Sinopharm. Dit vaccin zou al in december kunnen worden ingezet.

Een tweede bestelling is geplaatst bij het Britse bedrijf AstraZeneca, wiens vaccin zich nog in het stadium van fase 3-proeven bevindt. Ook meldt de premier dat er gesprekken worden gevoerd met het Duitse Pfizer, die een veelbelovend vaccin in ontwikkeling heeft. "We zullen doses aankopen van drie tot vier bedrijven", zegt El Othmani. Hij benadrukte dat "de vaccinatiecampagne minstens drie maanden zal duren".

Het vaccineren van de bevolking is voor Marokko een urgente kwestie, aangezien het aantal besmettingen in het koninkrijk snel blijft toenemen. Op vrijdag 20 november zijn er in Marokko 4706 nieuwe besmettingen geregistreerd, waarmee het totale aantal bevestigde gevallen op 316.260 kwam te staan. Het sterftecijfer ligt op dit moment op 1,6% en het genezingspercentage op 82,5%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team