Zoeken

Al Hoceima: burgemeester verzet zich tegen beperkingen tijdens Ramadan

10 april 2021 - 12:20 - Marokko

©

De burgemeester van de gemeente Louta in de provincie Al Hoceima, Mekki El Hannoudi, vindt dat de inwoners van zijn dorp toe zijn aan een normale Ramadan zonder beperkingen. Op zijn Facebook-pagina heeft hij laten weten dat hij soepel om wil gaan met het handhaven van de opgelegde avondklok.

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om tijdens de Ramadan een avondklok in te stellen tussen 20.00 uur en 6.00 uur om de verspreiding van het coronavirus tijdens de heilige maand zoveel mogelijk te beperken.

Volgens de website H24Info heeft Mekki El Hannoudi op Facebook de wens uitgesproken dat de inwoners van Louta in de Ramadan ook na 20.00 uur de straat op mogen en dat de cafés en restaurants open blijven tot 23.00 uur.

De procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg van Al Hoceima heeft besloten een onderzoek in te stellen naar de verklaringen van El Hannoudi op sociale netwerken. De burgemeester wordt van burgerlijke ongehoorzaamheid verdacht.

In februari 2020 vestigde El Hannoudi de aandacht al op zich door een opmerkelijke oproep. Hij vroeg de raadsleden van zijn gemeente om 60.000 dirham aan China te doneren om het land te helpen met de bestrijding van het, toen nog onbekende, coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team