Zoeken

Marokko versterkt militaire aanwezigheid in Sahara

26 februari 2024 - 22:00 - Marokko

©

De Marokkaanse koninklijke strijdkrachten (FAR) hebben hun aanwezigheid in de bufferzone van de Marokkaanse Sahara versterkt, in de regio Ousard, zo’n 260 kilometer van de stad Dakhla.

Het Marokkaans leger is begonnen met saneringswerkzaamheden en het aanleggen van water- en elektriciteitsnetten langs de noordgrens met Mauritanië. Dit met het oog op de aanleg van een nieuwe wegverbinding tussen de twee landen, zo melden lokale bronnen. De werkzaamheden zijn gestart in de steden Ousard, Kelta Zemmour en Agouinit.

Lees ook: Spanje draagt beheer luchtruim Sahara over aan Marokko

Dit initiatief van de koninklijke strijdkrachten kadert in het koninklijke initiatief om de Sahel-landen (Niger, Burkina Faso, Mali en Tsjaad) toegang te geven tot de Atlantische Oceaan. De werkzaamheden werden gestart kort na het bezoek van een belangrijke delegatie, geleid door Alexander Ivanko, de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties en hoofd van de MINURSO, aan generaal Mohamed Belkhir, inspecteur-generaal van het Marokkaans leger en commandant van de Zuidelijke Zone in Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team