Zoeken

Explosieve situatie in bufferzone Guerguerat

13 november 2020 - 07:40 - Marokko

©

"De situatie in het Guerguerat-gebied kan op elk moment verslechteren". Dit zijn de woorden van de specialist in militaire en defensiekwesties, Abderrahmane El Mekkaoui, over de provocerende acties van de Polisario in het grensgebied tussen Marokko en Mauritanië. Volgens hem zijn ze in strijd met internationale verdragen, en is Marokko zich bewust van de ernst van de situatie.

"De komst van een delegatie van hoge Marokkaanse functionarissen in Dakhla maakt deel uit van de versterking van het veiligheidssysteem in de regio", zegt de militaire expert. Ook benadrukt hij dat de Marokkaanse inlichtingendienst een zeer nauwkeurige database heeft van de bondgenoten van de Polisario en Algerije in het gebied.

De aanwezigheid van een speciale militaire gendarmerie-eenheid in Dakhla is volgens El Mekkaoui gerechtvaardigd gezien de toenemende spanningen in het grensgebied. "De Polisario is niet autonoom en de beslissing over oorlog of vrede valt niet onder zijn bevoegdheid", aldus de deskundige.

Afgelopen zondag arriveerde een Marokkaanse delegatie, bestaande uit hoge ambtenaren van het Marokkaanse leger (FAR), de Koninklijke Gendarmerie en de nationale veiligheidsdienst DGSN in Dakhla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team