Zoeken

Marokko versoepelt oprichting bedrijven fors

31 maart 2024 - 08:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering heeft donderdag een belangrijke stap gezet om de administratieve rompslomp voor ondernemers te verminderen. Het keurde een ontwerpdecreet goed dat de modaliteiten en procedures voor de elektronische oprichting van bedrijven vastlegt.

Doel van deze maatregel is de aantrekkelijkheid van Marokko en de concurrentiepositie van nationale bedrijven te vergroten. Het project maakt deel uit van de versterking van het investeringsklimaat en beoogt de administratieve procedures voor projectontwikkelaars te vergemakkelijken.

Lees ook: Marokko, beloofd land voor Spaanse bedrijven

Concreet betekent dit dat alle formaliteiten met betrekking tot de oprichting van een bedrijf voortaan online kunnen worden afgehandeld via een speciaal platform. Dit platform wordt beheerd door het Marokkaans bureau voor industrieel en commercieel vastgoed (OMPIC).

Lees ook: Schermbedrijven om belasting te ontduiken in Marokko

Vereenvoudiging van procedures en tijdsbesparing, ondernemers kunnen nu alle nodige stappen in een paar muisklikken voltooien, vanuit hun huis of kantoor. Dit betekent een aanzienlijke besparing van tijd en geld voor ondernemers, die zich nu kunnen concentreren op de ontwikkeling van hun activiteiten. De regering hoopt dat deze maatregel ook zal bijdragen aan de bevordering van het ondernemerschap en de creatie van nieuwe banen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team