Zoeken

Schermbedrijven om belasting te ontduiken in Marokko

11 maart 2023 - 09:00 - Economie

©

De Marokkaanse belastingdienst heeft ontdekt dat verschillende bedrijven in de zuidelijke provincies "schermbedrijven" creëren om hun commerciële activiteiten buiten deze regio uit te voeren en zo geen belastingen te betalen.

In antwoord op een schriftelijke vraag van een Kamerlid, verklaarde minister Nadia Fettah Alaoui van Economie en Financiën, dat deze Marokkaanse bedrijven dochterondernemingen oprichten die alleen op papier bestaan en een vals adres gebruiken in een regio of een land met lage belastingen.

Lees ook: Airbnb omzeilt Marokkaanse belastingdienst

Om deze vorm van belastingontduiking te stoppen, zal de minister de belastingautoriteiten instructies geven om een reeks maatregelen te nemen om het toezicht op bedrijven die geen belastingen betalen te versterken en de toekenning van fiscale certificaten te remmen.

Lees ook: Marokko: influencers moeten belasting betalen

De minister voegde eraan toe dat de belastingdienst sinds 2018 schikkingen treft met bedrijven in het zuiden die hun activiteiten buiten de regio uitvoeren en dat een deel van deze bedrijven hun fiscale schulden intussen hebben betaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team