Zoeken

Chariot Oil & Gas gaat aardgas vanuit Marokko exporteren

18 maart 2024 - 14:00 - Economie

©

Het Britse exploratiebedrijf Chariot Oil & Gas zet zich in voor de commercialisering van aardgas uit de Anchois- en Loukkos gasvelden in de Gharb-bekkens in Marokko.

In een recent bericht aan aandeelhouders en partners schetst Chariot een drietrapsstrategie voor de verkoop van aardgas. Ten eerste richt het bedrijf zich op de regionale markt. Hiervoor voorziet het in directe levering van gecomprimeerd aardgas per tankwagen naar industrieterreinen in Kenitra, Casablanca en Tanger.

Lees ook: Shell levert vloeibaar aardgas aan Marokko via Maghreb-Europa gaspijpleiding

Op de middellange termijn is er de ambitie om een nieuwe pijpleiding te bouwen die de productie verbindt met het bestaande netwerk in Kenitra. Deze pijpleiding zal de reikwijdte van de commercialisering op nationaal niveau vergroten.

Ten slotte beoogt Chariot op de lange termijn zijn gasbehandelingsinstallatie aan te sluiten op de Maghreb-Europa Gasexportpijpleiding (GME) voor export naar Europa. Deze aansluiting opent nieuwe kansen op de internationale markt. De ambitie is om de GME, die momenteel wordt gebruikt voor de import van gas uit Spanje, te hergebruiken voor de export naar Europa en de lokale elektriciteitscentrales van brandstof te voorzien.

Lees ook: Marokko: Chariot Oil & Gas start groot gasexploratieproject

De realisatie van deze visie behelst een strategisch partnerschap tussen Chariot en Vivo Energy Maroc. De twee bedrijven beogen samen te werken om een dynamische gasmarkt te ontwikkelen door de aankoop, het transport en de distributie van aardgas aan eindgebruikers te garanderen. Tevens zetten ze in op een langlopend verkoopcontract om de continuïteit van de toekomstige gasproductie te waarborgen. In april 2023 ondertekenden beide bedrijven een partnerschapsovereenkomst voor de oprichting van een joint venture voor de distributie van aardgas aan industriële klanten in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team