Zoeken

Marokko heeft verplaatsingen naar bepaalde steden niet verboden

26 juli 2021 - 17:40 - Marokko

©

Premier Saadeddine El Othmani heeft de berichten over het verbod om naar bepaalde steden in Marokko te reizen vanwege de snelle vooruitgang van de coronapandemie, ontkent.

Volgens de berichten hebben de Marokkaanse autoriteiten de toegang tot acht steden, waaronder Casablanca, Marrakech en Tanger verboden.

Het regeringshoofd laat weten dat de Marokkaanse autoriteiten geen besluit hebben genomen over de sluiting van steden en dat de verklaring dat momenteel in Marokko wordt verspreid, van 2020 dateert.

Lees ook: Marokko: verplaatsingen tussen steden ’s nachts verboden ondanks vaccinpas

In een gezamenlijke verklaring hadden de ministeries van Binnenlandse zaken en Gezondheid in juli 2020 namelijk aangekondigd dat verplaatsingen van en naar acht steden in Marokko, met name Tanger, Tetouan, Fez, Meknes, Casablanca, Berrechid, Settat en Marrakech, verboden waren. De maatregel werd toen gerechtvaardigd door het hoge aantal besmetting met Covid-19 in het koninkrijk en de niet naleving door de bevolking van de preventiemaatregelen en barrière gebaren, waaronder het dragen van een mondmasker en fysieke afstand.

Marokko wordt sinds juni opnieuw geteisterd door een snelle toename van het aantal besmettingen met het coronavirus. Toch hebben de autoriteiten voorlopig nog geen strenge maatregelen getroffen. Op 25 juli telde het koninkrijk 579.272 besmettingen en 9589 overlijdens als gevolg van het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team