Zoeken

Marokko doet beroep op VN om Sebta en Melilla terug te krijgen

20 april 2014 - 22:25 - Marokko

©

Spaanse mediabronnen melden dat de Marokkaanse regering Sebta en Melilla voor de Verenigde Naties gaat opeisen. De grote vraag is of Marokko de twee enclaves in het noorden van het land in 2015 eindelijk terugkrijgt?

Volgens El Confidencial Digital is de Spaanse regering erg bezorgd om de plannen van Marokko, dat van 2015 "het jaar van de herovering van Sebta en Melilla" wil maken.

Spaanse Premier Mariano Rajoy zou de plannen van Marokko via diplomatiek bronnen hebben vernomen. Hij belooft dat hij niet stil zal toekijken en alle mogelijke diplomatieke middelen zal gebruiken om de enclaves te behouden.

De Spaanse regering kreeg onlangs van Groot-Brittannië te horen dat Spanje Sebta en Melilla aan Marokko moet teruggeven, alvorens de soevereniteit op Gibraltar (Brits grondgebied in zuid-Spanje) te claimen.

Marokkaanse autoriteiten weigeren officieel uitspraak te maken over de bezette gebieden. Marokko had in 1975 voor het laatst de twee enclaves formeel opgeëist. Premier Abdelilah Benkirane had twee jaar geleden verklaard dat de toekomst gelijk zal geven aan Marokko en dat het land de Sahara en de bezette gebieden zal terugkrijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team