Zoeken

Spanje vraagt ​​Marokko geen bouwmateriaal aan Gibraltar te verkopen

27 april 2014 - 14:14 - Economie

©

Spaanse media meldden dat de Spaanse overheid aan Marokko heeft gevraagd om geen bouwmateriaal meer aan Gibraltar te leveren. Het Britst grondgebied is bezig met de bouw van een nieuwe haven, wat bij Spanje niet in de smaak valt.

Spaanse exporteurs van bouwmaterialen weigeren materiaal te leveren voor de bouwwerken van de nieuwe haven van Gibraltar. Spanje had eind februari zelfs de doorgang van vrachtwagens naar Gibraltar verboden.

Spanje probeert Londen al enkele weken onder druk te zetten om onderhandelingen te starten over de soevereiniteit van Gibraltar. Groot-Brittannië vindt echter dat Spanje eerst met Marokko moet onderhandelen over de enclaves Sebta en Melilla, alvorens Gibraltar op te eisen.

Volgens El Confidencial is Spanje nu ook bezorgd om de samenwerking van Gibraltar en Marokko. De betrekkingen tussen Marokko en Gibraltar zijn tegenwoordig uitstekend. Onlangs nog woonden Marokkaanse soldaten er legeroefeningen bij met het Brits leger. Het is daarom ook weinig waarschijnlijk dat Marokko ingaat op het verzoek van Spanje.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team