Zoeken

Premier Marokko vergeet Sebta en Melilla niet tijdens bezoek aan Spanje

8 juni 2015 - 16:30 - Marokko

©

Het conflict rond Sebta en Melilla werd niet besproken tijdens de topmeeting tussen Abdelilah Benkirane en zijn Spaanse ambtsgenoot Mariano Rajoy. Dit betekent echter niet dat Marokkaanse Premier de kwestie vergeten is!

Benkirane vertelde op een gezamenlijke persconferentie met Mariano Rajoy dat de twee landen een vertrouwensrelatie willen opbouwen. Volgens hem moet daarom eerst worden gekeken naar de positieve onderwerpen. De rest zal "misschien later worden besproken".

De twee regeringsleiders hadden reeds vóór de top laten weten dat er niet zou worden gesproken over de twee bezette enclaves in het noorden van Marokko.

"Sebta en Melilla zijn een zeer oude kwestie tussen Marokko en Spanje. Beide landen blijven over de kwestie dialogeren. Maar wanneer men een ​​vertrouwensrelatie probeert op te bouwen, begint men eerst met nieuwe onderwerpen of onderwerpen waarover men het eens is. De rest bespreekt men later", aldus Benkirane aan een Marokkaanse verslaggever. Net voor hij de vraag beantwoordde verklaard hij met zijn bekende humor dat hij dergelijke vragen van Spaanse, en niet van Marokkaanse verslaggevers had verwacht.

In antwoord op een vraag over Marokkanen in Spanje, vertelde Abdelilah Benkirane dat ruim 800.000 Marokkanen (Benkirane gebruikte de term werknemers) in Spanje gevestigd zijn en dat het dus normaal is dat er soms moeilijkheden zijn. Kijkend naar Rajoy voegde hij er nog aan toe dat Spanje attent was op de problemen van deze gemeenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team