Zoeken

Kenitra krijgt "made in Morocco" bussen

12 januari 2022 - 21:00 - Marokko

©

De stad Kenitra, die lange tijd gebukt ging onder een crisis op het gebied van stadsvervoer, beschikt nu over een vloot van 138 bussen van de nieuwste generatie, waarvan de meeste in Marokko werden vervaardigd.

Naar het voorbeeld van Rabat en Casablanca komt er in Kenitra eindelijk een einde aan de ellende van het openbaar vervoer. De nieuwe bussen werden in gebruik genomen tijdens een ceremonie die werd voorgezeten door de gouverneur van de provincie Kenitra, Fouad M’Hamdi, en die werd bijgewoond door andere vertegenwoordigers van de regio.

Lees ook: Vervuilende Belgische bussen in omloop in Oujda

Bij deze gelegenheid heeft de waarnemend secretaris-generaal van het ministerie van Industrie en Handel, Taoufiq Moucharraf, verklaard dat van de 138 bussen in deze vloot er 89 lokaal zijn vervaardigd en door Marokkaanse specialisten zijn ontworpen volgens de internationale normen en de meest geavanceerde technieken, zodat zij de burgers alle comfort bieden en aan alle voorwaarden voldoen om ook toegankelijk te zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit.

"Dit project, dat getuigt van het industriële talent van Marokko, is het gevolg van de inbreng van 31 Marokkaanse bedrijven die diverse onderdelen voor deze bussen hebben geproduceerd", aldus Taoufiq Mouchrif, due onderstreept dat 51% van de onderdelen in en door Marokkanen in Marokko werden gemaakt.

Lees ook: Oude Qbuzz-bussen Groningen rijden nu in Marokko (video)

De algemeen directeur van het vervoersbedrijf, Mohamed Lamrabet, heeft laten weten dat 107 bussen zullen worden ingezet in Kenitra, terwijl de resterende bussen eind maart zullen worden afgeleverd na voltooiing van een aantal formaliteiten, waaronder het bijhouden van de reisroutes.

Uitgerust met bewakingscamera’s, een oprijhelling voor mensen met bijzondere noden en een Marokkaans kaartverkoopsysteem, zijn de nieuwe bussen een opluchting voor de bewoners van Kenitra.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team