Zoeken

Marokko verbiedt verborgen cameraprogramma’s tijdens Ramadan

25 november 2023 - 22:08 - Cultuur

©

Minister Mohamed Mehdi Bensaid van Jeugd, Cultuur en Communicatie, heeft aangekondigd dat de verborgen camera programma’s, die traditioneel tijdens de Ramadan op de Marokkaanse televisie worden uitgezonden, niet meer zullen worden getoond. Deze beslissing volgt op toenemende kritiek van Marokkaanse kijkers op dit type entertainment.

Tijdens een parlementaire sessie over de begroting van zijn departement voor de Commissie Onderwijs, Culturele en Sociale Zaken, maakte minister Bensaid deze beslissing bekend. Hij verklaarde dat naast de verborgen camera programma’s ook buitenlandse series die in het Darija worden uitgezonden, onder deze regel vallen. De zendtijd van deze series op 2M zal worden teruggebracht tot 6%.

Lees ook: Verborgen camera in Marokko met Steven Seagal krijgt onverwachte wending

Bensaid onthulde verder dat er een nieuw programmastatuut in de maak is, dat onder meer de terugkeer van culturele programma’s en politieke debatten zal omvatten. Ook is er in het nieuwe statuut aandacht voor de promotie van het Marokkaanse erfgoed en de integratie van vreemde talen in de programmering.

Lees ook: Verborgen camera niet echt verborgen in Marokko

De minister benadrukte het belang van deze veranderingen om de inhoud van de nationale televisie te verrijken en meer in lijn te brengen met de wensen en verwachtingen van het Marokkaanse publiek.

Bladna.nl