Zoeken

Casablanca 5e veiligste stad in Arabische wereld

30 augustus 2021 - 18:50 - Marokko

©

Casablanca staat dit jaar op de 55e plaats wereldwijd en op de 5e plaats in de Arabische wereld, op de ’Safe Cities Index’ van het Britse magazine The Economist. Dat is een ranglijst van de 60 veiligste steden ter wereld.

Casablanca staat op de 41e plaats in de tweejaarlijkse ranglijst van de veiligste steden ter wereld, als het gaat over digitale veiligheid, 51e voor veiligheid op gebied van volksgezondheid, 53e op het gebied van infrastructurele veiligheid, 49e op het gebied van persoonlijke veiligheid en 58e op het vlak van milieuveiligheid.

Lees ook: Rabat en Casablanca bij goedkoopste steden voor expats

Al deze punten zorgen ervoor dat de Marokkaanse metropool op de 55e plaats wereldwijd en de 5e plaats in de Arabische wereld staat in de nieuwe index. De economische hoofdstad van Marokko behaalt gemiddelde resultaten (geel) voor de meeste criteria, vaak op de drempel van de hogere categorie (lichtgroen) van de index.

Kopenhagen staat op nummer één in de ranglijst, gevolgd door Toronto, Singapore, Sydney, Tokio en Amsterdam. Hong Kong, Melbourne en Stockholm sluiten het podium af. Rangoon in Myanmar scoort het slechtst in de ranglijst en staat op plaats 60, gevolgd door Karachi, Caracas, Caïro en Lagos.

Lees ook: Casablanca in de top 10 van rijkste steden van Afrika

Experts van The Economist Intelligence Unit analyseerden 60 grote steden volgens 76 criteria, onderverdeeld in vijf hoofdthema’s: digitale veiligheid, veiligheid op gebied van volksgezondheid, veiligheid rond infrastructuur, persoonlijke veiligheid en milieuveiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team