Zoeken

Covid-19: Marokko is een van de veiligste landen ter wereld

13 juli 2021 - 17:40 - Marokko

©

Marokko behoort tot de landen die de corona-pandemie het best onder controle hebben. Het koninkrijk staat op de 24e plaats van de veiligste landen ter wereld. Dit blijkt uit een rapport van het tijdschrift Global Finance.

De veiligheidsindex van Global Finance is gebaseerd op de risico’s van natuurrampen, criminaliteit, terrorisme en oorlog. Deze vier criteria worden als evaluatie-parameter gebruikt om het veiligheidsniveau te toetsen, naast de beheersing van de coronacrisis, gezien de verwoestende gevolgen van het virus voor de hele wereld. Het document gebruikt daarvoor epidemiologische indexcijfers, zoals het aantal sterfgevallen per hoofd van de bevolking en de stand van de vaccinatie. De evaluatie heeft het koninkrijk een score van 8,05 opgeleverd, waarmee het wordt bevestigd als één van de landen die de coronacrisis doeltreffend hebben weten te beteugelen, met een zekere beheersing van het sterftecijfer en stabiele en regelmatige vaccinaties.

Lees ook: Succesvolle isolatie Deltavariant-clusters in Casablanca en Kenitra

Marokko staat op de 24e plaats op de lijst van landen die de vaccinatiecampagne het best hebben doorstaan, ver voor grote landen zoals China, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en vele andere landen van de Europese Unie. In het verslag wordt de slechte positie van deze landen verklaard door het feit dat zij op een bepaald moment het epicentrum van de pandemie zijn geworden op mondiaal niveau.

Bijna 40% van de doelgroep, of 10,34 miljoen mensen, zijn in Marokko inmiddels gevaccineerd. De vaccinatiecampagne behoudt een redelijk stabiel tempo, ondanks vertragingen bij de levering van de bestelde coronavaccins. De autoriteiten rekenen op een vaccinatiegraad van 80% om een collectieve immuniteit te bereiken. Sinds het begin van de pandemie heeft Marokko 9360 sterfgevallen geregistreerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team