Zoeken

Overmakingen Marokkaanse diaspora bereiken absoluut record

24 november 2021 - 10:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Ondanks de coronacrisis zullen de overmakingen van in het buitenland wonende Marokkanen dit jaar naar verwachting een recordbedrag bereiken van 85 miljard dirham. Dit betekent een groei van 25% ten opzichte van het voorgaande jaar, aldus de Wereldbank.

In haar recente verslag over wereldwijde trends in migratie en geldovermakingen, heeft de Wereldbank de ontwikkelingen belicht die verband houden met de indicatoren van de SDG’s (Sustainable Development Goals) die betrekking hebben op migratie. De SDG’s zijn doelstellingen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties.

Lees ook: Geldtransfers: Guterres prijst inspanningen wereld-Marokkanen tijdens coronacrisis

In dit document, getiteld "Recovery: The Covid-19 crisis through the prism of migration" (Herstel: de COVID-19-crisis door het prisma van migratie), wordt Marokko meermaals genoemd als één van de landen waar de overmakingen door de diaspora aanzienlijk zijn toegenomen en die geholpen hebben om de crisis te trotseren.

De Marokkaanse diaspora zou aan het einde van 2021 bijna 9,3 miljard dollar (85,5 miljard dirham), naar het koninkrijk overgemaakt moeten hebben. Dit is bijna 18 miljard dirham meer dan het totale volume aan transfers in 2020 (68 miljard dirham). Het is ook een absoluut record: nooit eerder hebben in het buitenland wonende Marokkanen in één jaar zoveel geld in vreemde valuta naar hun land van herkomst gezonden, specificeert het rapport.

Lees ook: Geldtransfers diaspora meevaller voor Marokkaanse huishoudens

Hierdoor komt het koninkrijk op de tweede plaats van ontvangers van overmakingen in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika, na Egypte (33,3 miljard dollar) en vóór Libanon (6,6 miljard dollar), Jordanië (3,6 miljard dollar), Palestina (2,9 miljard dollar), Tunesië (2,2 miljard dollar) en Algerije (1,8 miljard dollar).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team