Zoeken

Veiligheid op Olympische Spelen 2024: Frankrijk zoekt Marokkaanse expertise

8 april 2024 - 18:00 - Sport

©

In aanloop naar de Olympische Spelen van 2024, die van 26 juli tot 11 augustus in Parijs zullen plaatsvinden, heeft Frankrijk de expertise van Marokko op het gebied van veiligheid ingeroepen.

Met het oog op het voorkomen van veiligheidsincidenten heeft Frankrijk Marokko benaderd voor ondersteuning om een veilige omgeving tijdens de Olympische Spelen te garanderen, meldt Jeune Afrique. De samenwerking op veiligheidsgebied tussen de twee landen omvat ook de strijd tegen drugshandel, illegale immigratie en terrorisme.

Lees ook: Marokkaanse politieagenten op Olympische Spelen in Parijs?

Onlangs werd tijdens een ontmoeting in Marokko tussen Abdellatif Hammouchi, directeur van de Marokkaanse veiligheid- en inlichtingendiensten (DGSN-DGST), en zijn Franse tegenhanger, Frédéric Veaux, een overeenkomst gesloten. Deze overeenkomst beoogt een nauwe samenwerking tussen beide landen om de veiligheid van de Olympische Spelen in 2024 te waarborgen.

Marokko wordt internationaal erkend om zijn expertise op het gebied van veiligheid. Zo bood het koninkrijk in 2022 zijn knowhow aan Qatar aan op het gebied van cybersecurity en de veiligheidsorganisatie rondom een groot sportevenement. De samenwerking omvatte onder andere het toezicht op sportlocaties, het beheer van grootschalige bijeenkomsten en de beveiliging van informatiesystemen tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 2022. Doha heeft deze bijdrage hoog gewaardeerd.

Lees ook: Marokko levert cruciale veiligheidsexpertise voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

In het verleden heeft Marokko Frankrijk reeds bijgestaan bij het voorkomen van meerdere terroristische aanvallen, waarbij de verijdelde aanval op de Hyper Cacher in Parijs in januari 2015 als een van de meest opmerkelijke voorbeelden geldt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team