Zoeken

Marokko schenkt Brahim Diaz Olympische droom

15 maart 2024 - 17:30 - Marokko

©

De mogelijkheid om deel te nemen aan de Olympische Spelen van Parijs 2024 was een belangrijke factor in de beslissing van Brahim Diaz om voor Marokko te spelen. Om deze droom te verwezenlijken, heeft de aanvaller van Real Madrid weliswaar toestemming nodig van zijn club.

Na jarenlang tevergeefs te hebben gewacht op een oproep voor het Spaanse nationale team, koos Brahim Diaz, geboren uit een Marokkaanse vader en een Spaanse moeder, definitief voor de Atlas Leeuwen. De 24-jarige sterspeler van Real Madrid zal naar verwachting het rugnummer 10 dragen. Dit is in ieder geval de "belofte" die de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Fouzi Lekjaa, hem zou hebben gedaan. Lekjaa zou hem ook hebben verzekerd van een deelname aan de Olympische Spelen in Parijs, die van 24 juli tot 9 augustus plaatsvinden.

Lees ook: Brahim Diaz kiest voor Marokko

Een deelname aan de Olympische Spelen is al lang een droom van Diaz. De voormalige aanvaller van AC Milan was erg teleurgesteld toen hij niet werd opgeroepen door bondscoach Luis de la Fuente voor de Olympische Spelen van Tokio. Volgens het reglement van de Olympische Spelen mogen drie spelers van meer dan 23 jaar deel uitmaken van het Olympische team. Naast Diaz, die 24 is, zou ook Achraf Hakimi (25), de rechtsback van Paris Saint-Germain, op de lijst van bondscoach Tarik Sektioui kunnen komen.

Het besluit licht echter bij Real Madrid. Omdat de Olympische Spelen worden georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité en niet door de FIFA, hebben clubs het recht om hun spelers al dan niet te laten deelnemen. Mocht Diaz door Sektioui worden geselecteerd, dan zal hij met Real Madrid moeten onderhandelen, aangezien de club hem ook nodig heeft in die periode.

Lees ook: FIFA keurt nationaliteitswissel Brahim Díaz goed

Tenzij een onverwachte wending, zullen spelers als Abdessamad Ezzalzouli (22) en Eliesse Ben Seghir (19) met Marokko deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs. Marokko versterkt zijn team met nieuw talent na de teleurstellende Afrika Cup in Ivoorkust, met het oog op het WK van 2030 dat samen met Spanje en Portugal wordt georganiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team