Zoeken

Marokko: snel vaccineren, snel weer terug naar normaal leven

15 februari 2021 - 15:20 - Marokko

©

Veel Marokkanen zien het coronavaccin als een redmiddel om weer terug te kunnen gaan naar het normale leven. Er wordt door de overheid dan ook ingezet om de vaccinaties zo snel mogelijk te doen. Ze hopen er tussen drie en vijf maanden over te doen om een groot deel van de bevolking te vaccineren, meldt minister Khalid Ait Taleb in Beni Mellal.

De bedoeling is dat ongeveer 80 procent zich laat vaccineren. Daarmee zou Marokko een groepsimmuniteit kunnen creëren tegen het coronavirus. Het koninkrijk wil dit binnen drie tot vijf maanden bereiken, zegt minister Ait Taleb. Hij was in Beni Mellal om de vaccinatiecampagne in de regio te lanceren.

De minister legt uit dat een groepsimmuniteit bereiken de reden is waarom de vaccinaties zo snel worden uitgevoerd. Op die manier hoopt de overheid dat de samenleving weer terug kan keren naar het gewone leven. Zodra de aanvullende vaccins worden geleverd, zal het koninkrijk in hetzelfde tempo verder gaan.

Khalid Ait Taleb stelt tevens dat Marokko in twee weken tijd meer dan 1 miljoen mensen heeft gevaccineerd en dat het vaccinatieprogramma vlot verloopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team