Zoeken

Bijna 2 miljoen mensen gevaccineerd in Marokko

19 februari 2021 - 10:00 - Marokko

©

Marokko had op 16 februari aan bijna 2 miljoen burgers de eerste dosis van het coronavaccin toegediend. Professor Abdellah Baddou zegt in een interview dat dit uitzonderlijk is. Bij andere landen gaat het vaccineren van de bevolking veel trager.

Baddou waarschuwt in een interview met de krant Al Ahdath Al Maghribia dat burgers nu niet de preventieve maatregelen op hun beloop moeten laten. Ook vertelt hij dat het koninkrijk binnen drie maanden 25 miljoen mensen wil vaccineren, maar dat dit ook ahankelijk is van de leveringen van het vaccin.

Sinds de start van het vaccinatieprogramma is de epidemiologische situatie in het koninkrijk verbeterd. Het aantal coronabesmettingen, patiënten op intensive care en doden, is aanzienlijk gedaald. Maar volgens de specialist betekent het niet dat de burgers nu al terug kunnen naar het gewone leven. Hij hamert erop dat mensen de voorzorgsmaatregelen moeten blijven volgen. Vooral nu er wereldwijd nieuwe varianten van het coronavirus opduiken.

Twee maanden voor de wereldwijde vaccinatiecampagne waren rijke landen al begonnen met het vaccineren van hun burgers. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft toen het Covax-programma in het leven geroepen om arme landen te voorzien van het coronavaccin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team