Zoeken

Marokkanen laten zich massaal vaccineren

6 februari 2021 - 10:40 - Marokko

©

Minister Khaled Aït Taleb meldt dat in Marokko ruim 351.000 burgers het vaccin tegen het coronavirus hebben gekregen. Volgens hem zijn Marokkanen bereidwillig om ingeënt te worden.

Het vaccinatieprogramma is vorige week donderdag door Koning Mohammed VI gelanceerd. De monarch ontving toen de eerste dosis van het vaccin. Volgens minister Aït Taleb loopt de campagne op rolletjes. Hij heeft verschillende vaccinatiebureau ’s in de provincie Marrakech-Safi bezocht. De ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken werken op dit vlak nauw met elkaar samen.

De minister waarschuwt de burgers om zich nog steeds aan de voorzorgsmaatregelen te houden. Op instructies van de Koning zullen de vaccins gratis beschikbaar zijn voor de burgers en stapsgewijs zullen Marokkanen vanaf 17 jaar worden gevaccineerd. Dat is ongeveer 80% van de Marokkaanse bevolking.

Ook minister Mohamed Benchaâboun van Economische Zaken is positief gestemd. Met de start van de vaccinatiecampagne zijn de economische vooruitzichten hoopgevend. Verwacht wordt dat de tweede helft van 2021 een economische groei zal kennen. De economische voorspellingen zijn dat de economie van het land met 4 of 5% zal groeien.

Inmiddels wordt aan een database gewerkt om de armen in de samenleving te registreren, meldt de minister. Met het RSU-systeem wil de overheid kwetsbare groepen in de samenleving structureel financieel gaan helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team