Zoeken

Meer vrijheid voor Marokkanen tijdens Ramadan 2021?

22 februari 2021 - 12:40 - Marokko

©

Ramadan 2021 begint naar verwachting op 12 of 13 april. Marokkanen hopen op een versoepeling van de restricties die werden besloten in de strijd tegen de coronapandemie, dankzij de snelle vooruitgang van de vaccinatiecampagne.

Net zoals in 2020 zal de Ramadan dit jaar in ongewone omstandigheden plaatsvinden vanwege de wereldwijde gezondheidscrisis. Maar door de vaccinatiecampagne en het record aantal mensen die dagelijks het vaccin toegediend krijgen, hopen Marokkanen dat het vasten soepeler zal verlopen. Er wordt met ongeduld gewacht op de maatregelen die de autoriteiten zullen treffen om de epidemiologische situatie tijdens het vasten te beheren.

Er wordt vooral gehoopt op een versoepeling of volledige opheffing van de avondklok en de restricties met betrekking tot reizen tussen steden.

Voor de Marokkaanse autoriteiten verloopt de vaccinatiecampagne vlot. Minister Khalid Ait Taleb van Gezondheid vertelde in een interview op de Marokkaanse televisie dat de beperkingen tijdens de Ramadan zullen worden opgeheven "als de epidemiologische situatie stabiel blijft en de vaccinatiecampagne snel verloopt".

Tot 21 februari werden volgens officiële cijfers ruim 2,5 miljoen Marokkanen tegen het coronavirus gevaccineerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team