Zoeken

Marokko: vaccinatiepas verplicht in openbare plaatsen?

7 september 2021 - 15:00 - Marokko

©

Zal het vaccinatiepaspoort binnenkort aan Marokkanen worden opgelegd? De vraag wordt gesteld sinds het ministerie van Volksgezondheid een animatiefilmpje met twee personages heeft gepubliceerd. Ze voeren een gesprek over het vaccinatiebewijs en suggereren volgens veel Marokkanen dat dit binnenkort verplicht zal worden.

Een nieuw wapen in de strijd tegen Covid-19. Marokkanen die uit eten willen, met vrienden naar een café gaan, naar de sportschool gaan of een festival bijwonen, zullen binnenkort een vaccinatiepaspoort moeten kunnen voorleggen, aldus een spotje dat door het ministerie van Volksgezondheid op tv en sociale netwerken is uitgezonden.

Lees ook: Marokko lanceert vaccinatiepaspoort

"Als je geen vaccinatiepasje hebt, kun je niets doen", zegt een van de twee personages in de visual, waarin de gezondheidsautoriteiten het belang van coronavaccinatie benadrukken. Het is de allereerste officiële aankondiging betreffende de veralgemening van het vaccinatiepaspoort.

Het vaccinatiebewijs kan worden gedownload via de website liqahcorona, van zodra de twee doses van het Sinopharm-, AstraZeneca- of Pfizer-vaccin zijn toegediend. De datum van inwerkingtreding van deze nieuwe maatregel is echter nog niet bekendgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team