Zoeken

Marokko vaccinatiekampioen van Afrika

8 augustus 2021 - 10:40 - Marokko

©

Marokko is voorloper op het gebied van vaccinatie tegen Covid-19 in Afrika. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Africa Centers for Disease Control and Prevention (Africa CDC), het Agentschap voor Volksgezondheid van de Afrikaanse Unie.

Het koninkrijk blijft volgens de organisatie, continu inspanningen leveren om van de vaccinatiecampagne een succes te maken en een terugkeer naar een normaal leven te garanderen.

Lees ook: Marokko: Covid-19-vaccin nu ook voor allergische patiënten en zwangere vrouwen

In Marokko ging de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in januari van start. De autoriteiten hebben een strategie aangenomen om zoveel mogelijk mensen in een zo kort mogelijke tijd te vaccineren, met als doel een collectieve immuniteit te bereiken.

Ondanks enkele vertragingen in de campagne door de moeilijke levering van vaccins in de eerste maanden, is Marokko het land waar het meest aantal mensen werd gevaccineerd in Afrika. Zo werden reeds 24,7 miljoen doses van het coronavaccin toegediend.

Lees ook: Marokko bestudeert gebruik Pfizer-vaccin

Na Marokko volgen Zuid-Afrika, Egypte, Nigeria en Tunesië. Dit zijn de landen die het meest aantal mensen hebben ingeënt. In Afrika werden tot donderdag 103 miljoen doses vaccin ontvangen en werden 70,6 miljoen doses toegediend, aldus Africa CDC.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team