Zoeken

Marokko bestudeert gebruik Pfizer-vaccin

6 augustus 2021 - 11:20 - Marokko

©

De vaccinatiecampagne in Marokko krijgt eerstdaags een nieuwe impuls. De gezondheidsautoriteiten zijn bezig met het toelatingsdossier van het Pfizer-BioNTech-vaccin, waarvan zeer binnenkort bijna 1,8 miljoen doses moeten worden geleverd.

Pfizer-BioNTech zou het vijfde coronavaccin kunnen worden met een vergunning in Marokko. De toelating wordt momenteel bestudeerd door de nationale adviescommissie voor de keuring van coronavaccins en de Directie Geneesmiddelen en Farmacie van het ministerie van Volksgezondheid. Er wordt onder meer gekeken naar de normen voor vervaardiging, de veiligheid, de kwaliteit en werkzaamheid van het vaccin, de resultaten van de preklinische en klinische proeven van de eerste tot de vierde fase, alsook de internationale erkenning van het vaccin.

Lees ook: Marokko ontvangt Pfizer-vaccin dankzij Israël

Het is inmiddels wel bekend dat de resultaten van het Pfizer BioNTech-vaccin op internationale schaal goed zijn, waardoor de vergunning er snel zou moeten komen, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia. De toestemming heeft ook als gevolg dat er in de komende dagen een partij van 1,2 miljoen doses van het vaccin Pfizer-BioNTech aan Marokko zal worden geleverd. Dit zal de vaccinatiecampagne verder versnellen, die al veel vaart heeft gewonnen sinds de Royal Armed Forces werden ingezet om de inentingen te bespoedigen.

Lees ook: Marokko overweegt coronavaccin te verplichten

Vóór het vaccin van Pfizer-BioNTech gebruikte Marokko Sinopharm, AstraZeneca, Janssen en Spoetnik-V. Op dinsdag 3 augustus 2021 ontving Marokko een miljoen doses Sinopharm-vaccin en in het kader van het Covax-programma kwam er op zaterdag 24 juli 2021 een donatie binnen van 302.004 doses Janssen-vaccin. Het koninkrijk moet ook nog 650.000 nieuwe doses AstraZeneca-vaccin in ontvangst nemen. Volgens de laatste statistieken van het ministerie van Volksgezondheid hebben 14.809.114 mensen de eerste dosis van het vaccin gekregen en 10.733.482 mensen de tweede prik.

Bladna.nl