Zoeken

Pfizer levert 900.000 coronavaccins aan Marokko

23 augustus 2021 - 15:00 - Marokko

©

Pfizer-BioNTech en Sinopharm hebben zaterdag bijna 2 miljoen doses van hun coronavaccins aan Marokko geleverd. Met deze nieuwe levering zal de vaccinatiecampagne kunnen worden uitgebreid naar schoolgaande kinderen.

Sinopharm leverde een partij van 1 miljoen doses aan het koninkrijk en Pfizer 950.000 doses. De vaccins van Pfizer zijn voorbehouden voor jongeren tussen 12 en 17 jaar, volgens Dr Moulay Said Afif, lid van het Wetenschappelijk en technisch comité voor de Covid-19 vaccinatie in Marokko.

Lees ook: Marokko ontvangt Pfizer-vaccin dankzij Israël

De expert meldt dat er reeds wetenschappelijke onderzoeken bestaan die aantonen dat het Pfizer-vaccin geschikt is voor jongeren, wat niet het geval is voor Sinopharm, waarvan de resultaten van de onderzoeken nog niet zijn vrijgegeven.

Volgens Dr Afif zal "het startsein voor de vaccinatie van deze categorie in de komende dagen worden gegeven". Net genoeg tijd voor de ministeries van Binnenlandse Zaken, Volksgezondheid en Onderwijs om de logistiek te regelen.

Lees ook: Marokko bestudeert gebruik Pfizer-vaccin

In de komende weken zal de vaccinatiecampagne rekening houden met de jongste categorieën, "die ook op de IC belanden" en waarvan de vaccinatie "zal helpen een collectieve immuniteit te bereiken en een veilige terugkeer naar school te garanderen", aldus Dr Afif.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team