Zoeken

Marokko zet studenten in om vaccinatiecampagne te versnellen

1 augustus 2021 - 12:40 - Marokko

©

Om de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 te versnellen hebben de Marokkaanse autoriteiten een beroep gedaan op studenten en stagiairs van verpleegscholen.

Het ministerie van Volksgezondheid blijft actief zoeken naar manieren om de vaccinatiecampagne te versnellen en zo snel mogelijk een collectieve immuniteit te bereiken in Marokko. De afdeling van Khalid Ait Taleb heeft daarom een nota gestuurd naar alle regionale gezondheidsverantwoordelijken waarin hen wordt gevraagd om studenten in te zetten van hoge scholen voor verpleegkunde.

Lees ook: Marokkaanse militairen helpen bij vaccinatie tegen Covid-19

"Om het tempo van de Covid-19-vaccinatiecampagne te versnellen en een collectieve immuniteit te bereiken, willen we dat studenten en stagiairs van scholen en instellingen voor verpleegkunde en medische wetenschappen bij de campagne worden betrokken", staat in de nota van 28 juli 2021.

Sinds zondag 25 juli worden extra inspanningen geleverd om de vaccinatiecampagne te versnellen. Het koninkrijk ontving onder meer 300.000 doses van het Amerikaanse Janssen-vaccin en een miljoen doses van het Chinese Sinopharm-vaccin.

Dagelijks worden in het koninkrijk ook vaccinatiecentra geopend. Eerder deze week werd de campagne ook uitgebreid naar jongeren tussen 25 en 29 jaar. In Casablanca, Marrakech en Agadir werden vaccinodromes geopend. Marokkanen kunnen zich alle dagen, inclusief weekend, tot 20:00 uur laten vaccineren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team