Zoeken

Marokko ontvangt Pfizer-vaccin dankzij Israël

3 augustus 2021 - 19:30 - Marokko

©

Marokko gaat twee miljoen doses van het Pfizer-BioNTech vaccin ontvangen om de lijst aan te vullen van vaccins die in het koninkrijk worden gebruikt om de coronapandemie in te dammen. Marokko ontvangt de vaccins dankzij een bemiddeling van Israël.

Het koninkrijk vaccineert al maanden massaal tegen het coronavirus en is één van de meest geavanceerde landen op het gebied van vaccinatie tegen Covid-19, mede dankzij het gebruik van de vaccins van Sinopharm, AstraZeneca en Johnson & Johnson.

Lees ook: Europa keurt in Marokko gebruikte Covishield-vaccin af

Aan deze lijst zullen nu twee miljoen doses van het Pfizer-BioNTech vaccin worden toegevoegd, dankzij een Amerikaans-Duitse samenwerking. De levering van de vaccins aan Marokko was echter enkel mogelijk "dankzij een Israëlische bemiddeling", schrijft het blad TelQuel.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het vaccin Pfizer-BioNtech voor 95% effectief tegen het coronavirus. Recentere onderzoeken van de New England Journal of Medicine tonen aan dat het Pfizer-BioNtech vaccin ook voor 88% effectief is tegen het Deltavariant en voor 93,7% tegen het Alfavariant. Het vaccin wordt tevens erkend een aanvaard binnen de Europese Unie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team