Zoeken

Marokko: Covid-19-vaccin nu ook voor allergische patiënten en zwangere vrouwen

6 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

Mensen die aan allergieën lijden, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, kunnen zich vanaf nu ook laten vaccineren tegen het coronavirus in Marokko.

Volgens een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid kunnen zwangere vrouwen zich vanaf de vierde maand van hun zwangerschap laten inenten.

Lees ook: Marokko: IC-afdelingen binnenkort overbelast met coronapatiënten

Het besluit om de vaccinatie toegankelijk te maken voor deze categorieën werd genomen op basis van de laatste internationale wetenschappelijke gegevens en de aanbevelingen van het Nationaal comité voor vaccinatie. In de verklaring geeft het ministerie een overzicht van de contra-indicaties van het vaccin voor mensen met allergieën.

De afdeling van Khalid Ait Taleb herinnert aan Marokkanen die tot de groepen behoren die zich kunnen laten inenten, dat de vaccinatie een belangrijke stapt is in de strijd tegen de coronapandemie. Het ministerie roept tevens op tot een strikte naleving van de barrière-gebaren en stelt dat alle maatregelen die worden genomen maar één doel hebben, het bereiken van een collectieve immuniteit en een hervatting van alle activiteiten.

Bladna.nl