Zoeken

Marokko levert moordenaar uit aan Groot-Brittannië

25 juni 2023 - 19:30 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben een Britse burger uitgeleverd aan zijn thuisland. Nana Oppong wordt verdacht van moord.

Nana Oppong, 43 jaar oud en afkomstig uit Newham in Oost-Londen, wordt ervan verdacht de 50-jarige Robert Powell te hebben vermoord tijdens een feest in juni 2020. Oppong werd afgelopen september in Marokko gearresteerd toen hij probeerde het land binnen te komen met een vals paspoort. "Dit is een succesvolle internationale samenwerking geweest die heeft geleid tot de arrestatie en uitlevering van Oppong", verklaarde detective Stephen Jennings van de Essex Police.

Lees ook: Nederland levert Marengo-verdachte uit aan Marokko

Naast de moordbeschuldiging wordt Oppong ook geconfronteerd met een reeks andere ernstige aanklachten, waaronder wapenbezit, samenzwering, cocaïnehandel en witwassen van geld.

Lees ook: Nederland levert Marengo-verdachte uit aan Marokko

Zijn uitlevering werd mogelijk gemaakt door een effectieve samenwerking tussen de Britse en Marokkaanse veiligheidsdiensten, wat volgens de Britse ambassadeur in Marokko, Simon Martin, "de zeer positieve relatie" tussen de twee landen versterkt op het gebied van de bestrijding van georganiseerde misdaad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team