Zoeken

Gezochte Britse moordenaar in Marokko gearresteerd

3 februari 2023 - 08:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft een man gearresteerd die gezocht wordt voor de moord op Robert Powell in Essex drie jaar geleden. Hij is in hechtenis genomen in afwachting van zijn uitlevering aan het Verenigd Koninkrijk.

De 42-jarige Nana Oppong wordt verdacht van de moord op de 50-jarige Robert Powell, een vader van drie. De politie van Essex meldde dat Powell in de vroege uren van 13 juni 2020 in Water Lane, Roydon, acht keer met een 9 mm pistool werd beschoten.

Lees ook: Marokko arresteert Saoediër op vraag van Interpol

De verdachte werd aangeklaagd voor moord, bezit van een vuurwapen met de bedoeling het leven in gevaar te brengen en verwonding zonder opzet, meldt EssexLive. Er was een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd door Interpol.

Lees ook: Marokko levert Fransman uit aan VS op vraag van FBI

De autoriteiten van Essex verzochten inmiddels Marokko om een uitlevering van de verdachte. Hij zal gedurende de hele uitleveringsprocedure in de gevangenis blijven. Het personeel "werkte de klok rond om gerechtigheid te krijgen voor de familie van Roberts", zei hoofdinspecteur Stephen Jennings, die het onderzoek leidt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team